Elämäni ensimmäinen puoluekokous

Olin elämäni ensimmäisessä Vihreiden puoluekokouksessa Joensuussa. Varaedustajana ja yhden iltapäivän varsinaisenakin edustajana. Joensuussa päätettiin puolueen ohjelmasta. Tutustuin uusiin ihmisiin, oli turhankin pitkiä alkupuheenvuoroja, jäin kaipaamaan keskustelua ja toisaalta esille tuli asioita joita en ollut huomioinut aiemmin oikeastaan mitenkään. Hyviä ehdotuksia ja päätöksiä, mutta myös ehdotuksia ja päätöksiä, joita en ihan sataa prosenttia tue.

Puolueet on vaikea tapaus. Ei varmaan ole yhtään puoluetta, jonka kanssa kukaan olisi 100% yhtämieltä ja puolueen näkyvimmätkin jäsenet ovat lopulta vain ihmisiä, joilta, ihmiselle tyypillisesti, pääsee myös grande-luokan sammakoita suusta aina silloin tällöin. Sillä perusteella on kuitenkin lapsellista teilata koko puoluejärjestelmä ja edustuksellinen demokratia. Se on kaikesta huolimatta parasta mitä tähän mennessä on keksitty.

Liekö eletty elämä tai mikä, mutta entistä tärkeämmältä tuntuu vapaus ja yhteinen vastuu, jokaisen vapaus ja jokaisen vastuu sen vapauden käytöstä. Kaikessa päätöksenteossa pitäisi entistä enemmän tsempata sen puolesta, ettei minun vapauteni ole sinulta pois, oli ikäsi, koulutuksesi, asemasi tai sinulle merkitykselliset asiat mitä hyvänsä. Lopulta yhteiskunnan hyvinvoinnin mitta eivät ole sen hyvinvoivat jäsenet, vaan se miten huonosti sen huonoimmin voivat jäsenet voivat.

Oli miten oli, keväinen Joensuu oli mukava. Muistin senkin, että olin jossain vaiheessa jopa opiskelijana Joensuun yliopistossa. Tosin en käynyt siellä kertaakaan. Tentit voi tehdä Helsingissä, paitsi sen yhden tyypin tentit, jolla oli jonkinlainen Joensuumania ja siihen juttu osaltaan sitten tyssäsikin.

Vihreät naiset (Ilkka Koski Photography)
Puoluekokous
Joensuu ja sen joki
Pyhäselkä
Luonnonsuojelualue
Pyhän Nikolaoksen kirkko
Advertisement

Tekijä: Marjaana

Huskynharmaat hiukset on yli kuusikymppisen naisen elämäblogi. Naisen, joka äskettäin huomasi, että vaikka ensimmäiset 50 vuotta menivät hyvin, niin takeita ei ole, että sama jatkuisi ilman pientä, tai ehkä vähän suurempaakin, panostusta omaan hyvinvointiin ja elämiseen. Terveisin Marjaana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: