Viikon kupla

on

Puolimakaan sohvalla. Tarkoittaa tilannetta missä pää nojaa selkänojaan, selkä on huonoryhtisellä kaarella ja jalat maadoittavat rakenteen lattiaan, etten ihan valuisi matolle. Kuppi kahvia vielä. Edellinen kuppi kaatui vahingossa kirjahyllyn alle.

Työelämä antoi minulle viikon vapaata. Jee, I´m free.

Tuurasin viikolla Purjehtijaa yövahtina venesatamassa. Valokuvaaja tuli mukaan yövahdin seuraksi, nattvaktens livvakt. Purjehtija oli työkeikalla. Satoi ja tuuli, oli pimeää kuin lokakuussa. Kun katsoo sateista, pimeää merta, miettii kuka tuonnekin haluaa.

Katsoin Afganistanin tapahtumia TVstä ja luin Perussuomalaisten uuden puheenjohtaja Purran sanomisia lehdestä. Nolla turvapaikanhakijaa. In your dreams, honey, in your dreams. Valmiissa hyvässä maailmassa ehkä. Miksi ne pelkää ihmisiä, nuo perussuomalaiset? En ole kauhean innostunut sukuselvityksistä ja näistä dna-perimä testeistä, mutta perussuomalaisten lausunnot saavat minutkin harkitsemaan sen tekemistä. Ihan siinä toivossa että geeniveljeni löytyisivätkin jostain Ganges-virran alajuoksulta eikä Hämeestä ja Itä-Suomesta.

Oikaisen asentoani sohvalla. Haen lisää kahvia. Tänään siivoan, pitkästä aikaa. Mietin Mummeliakin. Parven sisäkatto ja lattia maalattu. Listat puuttuu. Toivon että löydän hyvät kierreportaat. Kierrätetynä ja hinnaltaan sellaisina, että minulla on niihin varaa. Nykyisiä nitkuportaita pitkin on tosin helpompi raahata tavaroita ylös kuin kierreportaita. Portaat ja kaiteet siis viimeisinä parvelle.

Käytiin leffassakin. Harvaa oli. Sääntöjen mukaan. Kiva pitkästä aikaa. Leffana Peruna – 1600-luvun start-up. Enemmänkin olisi aiheesta ehkä saanut irti. Nyt leffa kävi ajottain hiukan hitaalla. Hyvä yritys ja käsikirjoitus on vaikea laji.

Löysin itsestäni viikolla myös punkin. Mummelista, rankkasateen ja lämmön esiin houkuttelema. Ruohikkokin siellä on valtavan pitkää ja sateen niin laottamaa ettei leikkaus onnistu. Ja lähes hehtaari nurtsia on juttu sinänsä. Ällöä. Ällöä. Ällöä. Onnistui mokoma tekemään kivan pienen punaisen jäljen. Nyt syön antibiootteja borrelioosin estoon. Aivokuumerokote on jo ennestään.

Ajattelin käydä portaissa. Ovat uusineet juoksuportaat tässä lähellä. Minä en juokse niitä. Kävelen, etenkin nyt, pitkän tauon jälkeen. Taas kerran mietin sitä Ouran sormustakin. Kallishan se on, ja pari muutakin seikkaa vähän jarruttaa hankintaa. Tai jos minusta tulee sormusriippuvainen Klonkku. ” My precious”. Samaan tapaan kuin jotkut tuntuvat tulevan verenpainemittaririippuvaisiksi. Hei, ei sitä painetta todellakaan ole tarkoitus tunnin välein mittailla.

No niin, nyt siivotaan ja sitten harrastukset riviin. Vapaille kasautuu. Kaavat on, mekko puuttuu, Valokuvaaja teki pyynnöstäni aasialaistyyppisen mattokehikon, kuteet on, loimet puuttuu. Kipsirullat sovitusnuken muotoiluun puuttuu, nukke on. Savi puuttuu, ideoita on. Villapallot on, kiinnitys puuttuu. Neule on, muutama kymmenen senttiä puuttuu. AI -kurssi käynnissä, puolet vielä puuttuu. Kirjoittamisen kandityöhön ilmoittautuminen puuttuu. Venekin on, kunnostus kesken. Mummelikin on, kunnostus kesken. Ja tämän viikon tanssitunnin kore kaipaa kotitreeniä. Itseänikin pitäisi vähän kunnostaa esim. kampaajalla ja uusilla kengillä.

Eipä siis muuta kuin eteenpäin mummot lumessa. Kivaa viikonloppua.

Marjaana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s