Kierrätystä sisustusohjelmiin

Yhteenaikaan selasin paljon sisustuslehtiä, houseandgardeneita, ranskalaisia antiikkilehtiä, saksalaisia schöner wohnereita, espanjalaista el mööbeliä tai mikä se nyt olikaan, ruotsalaisia ja näitä kotimaisia. Sitten tuli piste: kun oli selannut yhden oli selannut ne kaikki. Kyllästyin, lehdistä ei enää irronnut ideoita, hyvää mieltä, ei edes todellisuuspakoa.

Nyt on käynyt samoin asumisen ympärillä pyöriville tv-ohjelmille. Asunnot ovat kauniita, mutta ohjelmat sinänsä ovat lähinnä tuotemainoksia, tylsynyttä kulutusjuhlaa. Kun itsekin remontoin kaipaan ohjelmaa, missä rakentaminen on ympäristöystävällistä, kierrättävää, taloudellista, kestävää, eksentristäkin. Ei mitään pikkukekseliästä Strömsötä vaan miten tehdä huusholli mihin ei ole ostettu uutta ja ihmeellistä. Toki on Grand designs -ohjelma, missä ei mitään ”tavallista” juuri ole, mutta se on omassa ryhmässään.

Remontti on hidasta, vie rahaa, on vaivalloista. Tuttava kertoi äskettäin raahanneensa vanhan hissittömän kerrostalon viidennestä kerroksesta kierrätyskeittiön mökilleen. Yritystä ja kunnioitusta! Kierrätyskeittiötä etsin itsekin. Joitain erillisiä osia on jo odottamassa kunnostusta. Olisi ihanaa nähdä muidenkin tekemiä kierrätyskeittiöratkaisuja ja miten ovat niitä kunnostaneet. En keksi yhtään julkaisua missä mitään vastaavaa esiteltäisiin. Kierrätys on puheissa, mutta se ei mediatalojen mielestä ilmeisesti myy. Hikinen, kevyesti kiukkuinen remppa-reetta ei ehkä ole mediaseksikäs, mutta taatusti aito. Sitäpaitsi eivät kaikki ole kiukkuisia, minulla on taipumus olla kun väsyn tai kun usko koko proggikseen loppuu, työtä on liikaa.

Oli miten oli, palkitsevaa se on. On ihanaa nähdä valmista. Olen nytkin tosi ylpeä huoneesta mikä Mummelissa jo on. Vielä täytyy löytää ladonovi ratkaisua varten sopiva kisko, mutta sitten …. seuraava huone valmiiksi. Ja niin kuin aina, suunnitelma saattaa muuttua matkalla. Nyt valkoisesta piti tulla kirkkaan harmaa, mutta tulikin vauvansininen. Lattia piti maalata, mutta yhdistettynä siniseen seinään väri ei toiminut, siispä suopakäsittely lattiaan. Ja kaikenlaista muuta. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s