Kaikki se mihin en koskaan osallistu

Minulla on kummallinen kyky huomata tapahtumia, joista sitten ajattelen: ”Oi kun jännää. Tuonne!”. Kummallista ei ole huomaaminen vaan se, että kun ko päivä, hetki, tapahtuma on, oli eilen tai alkaa vartin päästä muistan, että ai niin, tuokin juttu oli, meni, enkä mä ollutkaan mukana.

Herään siinä vaiheessa, kun kiinnostava elokuva on jo siirtynyt vain maanantaisin klo 11.30 näytökseen.  Muistan keikkaliput, kun ne jo myytiin loppuun puolivuotta sitten, ja se ruokaproggis, piirrustussessio, tanssijuttu …. meni jo.

Usein kyseessä on vain ajankäyttö, joskus rahatilanne, joskus elämä on vain niin täynnä, että kivoinakin pitämäni jutut unohtuu.

Toisaalta voin käydä luonnossa muunakin päivänä kuin Suomen luonnon päivänä, voin käydä artsyssä happeningissä muunakin aikana kuin taiteiden yönä ja ehkä pääsen sinne konserttiin, keikalle ja näytökseen toisen kerran.

Oma hohtonsa on toki siinäkin, että ehtii näyttelyyn päivää ennen sen sulkemista, näkee leffan juuri kun se poistuu ohjelmistosta ja voi jo nyt suunnitella ensi vuoden Illallista taivaan alle tai tulevia Venetsialaisia.

Lopulta ei kuitenkaan taida olla niin tärkeää ehtiä kaikkea. Joistain jutuista saa jotain, isosta osasta tekemisiä ei lopulta jää paljon mitään rakennusaineita omaa tekemistä ja itseä varten. Enhän ole edes koskaan ollut tyyppiä, joka ostaa liput jonnekin puolivuotta ennen tapahtumaa tai talvivaatteet elokuussa. Mistä sitä tietää, mitä puolivuotta myöhemmin haluaa.

Näillä mennään. Näin se menee. Sitä paitsi valokuvaaja lupasi maalata minulle nuo kuvan lumpeetkin itse, jos nyt vaikka ei oltaisi näyttelyyn ehdittykään. Itsekin ajattelin kokeilla öljyväreillä suttaamista. Iso pohja ja valkoista väriä ostoslistalla.

IMG_20170825_143605297.jpg
Johanna Lumpeen lumpeet ja laiturit. Ehdittiin sentään pari päivää ennen kesänäyttelyn sulkua Näsin kartanon lummelammet. (kuva JV)

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s